top of page

swing - lindy hop

QUÈ ÉS EL LINDY HOP?
Segons explica la Viquipèdia...

El lindy-hop és un estil de ball per parelles amb música swing que alguns negres estatunidencs van popularitzar a Nova York cap als anys 1920, com a una derivació del xarleston. Ràpidament es va estendre els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, en altres països. El lindy-hop va estar a punt de desaparèixer a l'època daurada dels musicals, fins que als anys 1980, paral·lelament a Europa i Estats Units, algunes persones van pensar a recuperar-lo.

El lindy-hop es balla en principi i clàssicament per parelles. En qualsevol cas, el pas bàsic del lindy-hop és de vuit temps, té accent rítmic o swing i està definit a partir d'un patró bàsic de whip. El centre de gravetat dels ballarins se situa per sota del de la posició normal d'estar dempeus, no només perquè els genolls estan doblegats, cosa habitual a balls i danses, sinó perquè el tronc també està lleugerament inclinat cap endavant. El ballarí o parella de ballarins giren sobre un eix imaginari central que roman fix al mateix lloc. Tanmateix, en algunes coreografies de diverses parelles per al públic és possible forçar algun desplaçament.

Swing 2324 (1).png

CURSOS REGULARS DE LINDY HOP

Vaig començar a ballar Lindy Hop a Barcelona fa uns 18 anys però ha estat en els darrers anys aquí a Menorca que m'hi he posat de valent i m'he anat preparant per a poder donar classes. M'he format amb diferents professors de fora i de tant en tant viatjo per poder continuar la meva formació i reciclar-me i carregar piles per poder transmetre ni que sigui un poquet de la passió que sento pel swing.

CLASSES PARTICULARS DE LINDY HOP

Com que sé que és molt difícil que tothom es pugui adaptar als horaris i llocs dels cursos que proposo, també faig classes particulars. M'adapto jo als vostres horaris, disponibilitat i nivell. 

Dono classes per qui té ganes d'aprendre els primers passos del lindy hop, o per a gent que vol perfeccionar alguns passos concrets, o fins i tot ara mateix estic donant classes a una parella que s'han de casar i volen soprendre als seus convidats amb una coreografia ben xula de Lindy Hop el dia del seu casament!

Si vols saber més, contacta'm i et faré una proposta personalitzada.

Gemma Moll classes de swing lindy hop a Menorca
Contacontes, narradora, cuentacuentos, Menorca, Mallorca, infantil, familiar, teatre, swing, Lindy Hop
Contacontes, narradora, cuentacuentos, Menorca, Mallorca, infantil, familiar, teatre, swing, Lindy Hop
bottom of page